Merjünk változtatni

Mintaértékű hálózat létrehozását tűztük ki célul, ahol különböző területen tevékenykedő civil szervezetek (legyenek akár a bíróság által bejegyzettek, akár informális csoportok) közös célok mentén együttműködnek, valamint tudásmegosztás révén maguk is egyre hatékonyabban lesznek képesek feladataikat ellátni.

Friss topikok

Támogatóink

logok_vegleges.jpg

Anyám, én nem ilyen lovat akartam!

2015.09.15. 10:41 Merjünk változtatni

8.png

A francia hetilap múlt heti számának hátsó borítóján a vízbe fulladt szír kisfiú halálával viccelődnek. Az egész annyira gyomorfordító és felháborító, hogy további részleteket nem is írunk róla, sajnos elég sok helyen megtalálható az interneten.

Teszi mindezt egy olyan újság, melynek 12 munkatársa halála miatt a fél világ Je suis Charlie feliratokat posztolt.

Ébredjünk már fel! Milyen világban élünk? Tényleg van olyan ember aki ezen nevetni tud? Ez az újság a jövő héten is meg fog jelenni? Ha igen, az kizárólag a társadalom hibája lesz. Egy ártatlan gyermek halálából viccet, vagy szatírát csinálni embertelen és elfogadhatatlan. A gyermekek nem felelősek szüleik, a politikusok, vagy a vallási vezetők bűneiért.

Ne fogadd el a hasonló megnyilvánulásokat és a gyűlöletbeszédet! Magyarországnak nem ez az útja. A szélsőségek felerősödése csak rövidtávú politikai és gazdasági haszonszerzésre alkalmas. Egy emberöltő túl kevés hozzá, hogy megengedhetnénk magunknak azt a luxust, hogy mindebben partnerek legyünk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://merjunkvaltoztatni.blog.hu/api/trackback/id/tr167789392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása