Merjünk változtatni

Mintaértékű hálózat létrehozását tűztük ki célul, ahol különböző területen tevékenykedő civil szervezetek (legyenek akár a bíróság által bejegyzettek, akár informális csoportok) közös célok mentén együttműködnek, valamint tudásmegosztás révén maguk is egyre hatékonyabban lesznek képesek feladataikat ellátni.

Friss topikok

Támogatóink

logok_vegleges.jpg

Változások a civil szervezetek életében

2014.01.31. 22:38 Merjünk változtatni

Képernyőfotó 2014-01-31 - 21.32.13.pngJanuár 24-én tartottuk meg első találkozónkat, ahol a civil szervezeteket érintő jogi és adózási kérdésekről, azok változásairól és az önkéntességgel összefüggő témákról volt szó. Az előadások anyagai bárki számára szabadon felhasználhatók, azokat megtalálhatjátok a Levegő Munkacsoport honlapján

A tagdíjról is számlát kell kiállítanunk?

Szólt a kérdés az egyik civil szervezet részéről. Igen, a civil szervezeteknek is minden bevételt eredményező gazdasági eseményről, legyen az az alapszabály szerinti un. cél szerinti tevékenység, vagy épp egy vállalkozási tevékenység számlát, vagy nyugtát kell kiállítaniuk. Nyugtát olyan személyek számára állíthatunk ki, akik nem alanyai az ÁFA-nak. Minden más esetben számlát kell kiállítani a bevételekről. Adományokról és támogatásokról azonban nem szabad számlát kiállítani, ezeket szerződés alapján vezetjük be a nyilvántartásokba. 

IMG_5714.jpg

Március 15-e után életbe lép az új Polgári törvénykönyv. Jelent ez bármi változást számunkra?

Sok változást hozott az új Ptk. Például a tagoknak már nem lesz kötelező tagdíjat fizetniük, ugyanakkor, ha az egyesület jogutód nélkül megszűnik és maradnak kiegyenlítetlen tartozások, akkor a tagdíjat nem fizető tagok egyetemlegesen felelnek a tartozásokért. A további változások megismeréséért látogassatok el a honlapra.

Továbbra is várjuk azon egyesületek jelentkezését, akik szeretnének részt venni az együttműködési folyamatban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://merjunkvaltoztatni.blog.hu/api/trackback/id/tr495792172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása