Merjünk változtatni

Mintaértékű hálózat létrehozását tűztük ki célul, ahol különböző területen tevékenykedő civil szervezetek (legyenek akár a bíróság által bejegyzettek, akár informális csoportok) közös célok mentén együttműködnek, valamint tudásmegosztás révén maguk is egyre hatékonyabban lesznek képesek feladataikat ellátni.

Friss topikok

Támogatóink

logok_vegleges.jpg

SOKK

2015.06.05. 12:35 Merjünk változtatni

A vezetői pozícióban eltöltött hosszabb-rövidebb idő szükségszerűen torzítja a személyiséget.


szervezes.jpgimages-4.jpeg


Éppen ezért a vezetőknek szükségük van a kritikára, az építő jellegű vitákra és arra, hogy más szemszögből is lássák saját munkájukat. Miért beszélek épp most erről? A napokban újra kicsordult a pohár és mérhetetlenül elkeseredett lettem a miatt, hogy veszni látom azokat az értékeket, melyekért civil szervezetek, rengeteg áldozattal, önkéntes munkával, hittel és becsülettel dolgoztak az elmúlt évtizedekben. A kézzel fogható konkrét eredményeken kívül ugyanis leginkább az a feladatunk, hogy az emberekre hassunk és elfogadó, egymást segítő, értékalapú társadalom fejlődését segítsük elő. 

Napvilágra kerültek Magyarország kormányának a bevándorló-ellenes plakátötletei, melyeken az alábbi szövegekkel kommunikálnak velünk:

  • Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!
  • Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod törvényeinket!
  • Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod kultúránkat!

Amikor elolvastam, azonnal felment a vérnyomásom és eldöntöttem, hogy kitöltöm a nemzeti konzultációs kérdőívet, hogy ezzel is kifejezzem mennyire helytelenítem a sugallt üzenetet. A kérdőív azonban újabb gyomrost vitt be a tisztességről alkotott képembe. 

kepernyofoto_2015-06-05_12_05_05.png

A 4-es kérdés után nem tudtam tovább lépni, mert rájöttem, hogy a kérdőív csupán egy gonosz módon megkonstruált önigazoló dokumentum. Nem különbözik ez számomra semmiben attól, mint amikor a kommunizmus idején, csak egy jelöltre lehetett szavazni. Elszomorító, amikor megelevenedik elöttünk a Grimm testvérek "A császár új ruhája" meséje. Bizony meztelen itt sok vezető, de senki nem mer szólni. 

A végére egy mai korrupció-gyanús történettel teszem fel a koronát. Jászberény polgármestere bérleti pályázatot írt ki egy lakásra, melyet meg is nyert magának! Felháborító arcátlanságnak tartom ezt is, meg az egész nemzeti konzultációt is, mely meggyalázza a társadalmi egyeztetés fogalmát. 

Hogyan tovább?

Becsülettel és őszintén éljük életünket, ne a tisztelet legyen a meghatározó! A tisztelet megkövetelése, kikényszerítése soha nem vezetett a történelem során hosszú távú eredményre. Azok a vezetők a jó vezetők, akik szerethetőek. Ez pedig mindennél jobban jelzi, hogy jó úton haladnak, vagy sem. 

 

HZs. 2015.06.05.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://merjunkvaltoztatni.blog.hu/api/trackback/id/tr647519980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása