Merjünk változtatni

Mintaértékű hálózat létrehozását tűztük ki célul, ahol különböző területen tevékenykedő civil szervezetek (legyenek akár a bíróság által bejegyzettek, akár informális csoportok) közös célok mentén együttműködnek, valamint tudásmegosztás révén maguk is egyre hatékonyabban lesznek képesek feladataikat ellátni.

Friss topikok

Támogatóink

logok_vegleges.jpg

Jajj de unom a politikát...

2015.09.06. 20:36 Merjünk változtatni

Egy fél lábú szír férfi beintett a politikának és nyert! Ő inkább saját kezébe vette a sorsát és ezzel további 1200 embernek is reményt adott. Magyarok ezrei segítettek a rászorulókon az elmúlt hónapban, amíg a nagypolitika és az egyházak dogmáikkal viaskodtak. A nemzetközi sajtóban mégsem ezek az önzetlen civil tettek kerültek címoldalra, hanem a politika. 

img_7354.jpg

Hányszor megkeserítette már életünket ugyanez a sakkjátszma. Az egyszerű állampolgár nem tudja hogyan szabadulhatna attól a béklyótól, melyet a mindennapokat átszövő politika kényszerít ránk. Politika otthon, politika a munkahelyen, politika a tévében, politika az interneten, politika egy sör mellett, politika az iskolában, a rendelőben, a templomban, mindenhol! Ez a lánc nem engedi szabadon szárnyalni a gondolatokat, és megmérgezi a civil aktivitást. Azt a civil aktivitást, ami egyedüliként képes ezt az országot a gondolkodó, egymás iránt felelősséget érző, kreatív, jövőt építő társadalommá formálni. 

Mi, egyszerű civil emberek csendben dolgozunk, és segítünk, ha baj van. Nem szoktunk az újságok címoldalára kerülni, pedig a híreknek rólunk kellene szólnia! Mindenkinek látnia kell, hogy nem egy szűk politikai közösségnek kell meghatároznia Magyarország jövőjét, hanem nekünk, a hétköznapi hősöknek. Olyan országban kell élnünk, amelynek tettei nem sértik alapvető erkölcsi felfogásunk, amely úgy viszonyul másokhoz, ahogyan mi szeretnénk, hogy hozzánk viszonyuljanak mások.

Ezekben a napokban nem sok pozitív hang volt, mely Magyarországról szólt, kaptunk ellenben kritikát, lehordást, értetlenkedést, vádaskodást. Hogy jogosan-e, vagy sem, azt megítélni nem tudom, de aki állandóan farkast kiállt, azt egyszer csak nem veszik már komolyan... 

Unom a politikát, mert kéretlenül belefészkeli magát életünkbe, mert a mindennapi hősök helyett a torzult személyiségű politika csinálók jutnak főszerephez. 

Mi emberek azonban maradjunk olyanok, mint amilyennek az elmúlt hónapban is láthattuk magunkat! Bár a sajtó most nem a mi dicséretünkről szól, de jegyezzük meg önzetlen tetteink által okozott jó érzést és merítsünk belőle erőt a jövőre is. Hajrá civilek!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://merjunkvaltoztatni.blog.hu/api/trackback/id/tr577765194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása